Wijnen!

Welkom bij Vinwinevino, de naam zegt het al, wijn, wijn en nog eens wijn! Zoekt u naar een Côtes du Rhône, een Costières de Nîmes, een IGP Alpilles of een bio wijn? Of bent u gewoon nieuwsgierig naar een mooi assortiment wijnen uit het Zuiden van Frankrijk? Dan bent u hier aan het goede adres om online wijn te bestellen. Afgelopen jaren heb ik heel veel wijnen mogen ontdekken in du Gard en ik heb dan ook een mooie selectie kunnen maken van heerlijke wijnen met een bijzonder verhaal/geschiedenis. Deze verhalen kunt u terug vinden op de website onder wijndomeinen. Heeft u al zin gekregen in een wijntje of bent u opzoek naar een mooi cadeau om weg te geven? Kijk gerust in de webshop!

Saint Nabor
Inge Troost

Wie ben ik?

Ik ben Inge Troost, een Nederlandse woonachtig in het zuiden van Frankrijk. In de jaren dat ik in Frankrijk woon heb ik niet alleen de taal en de cultuur leren kennen maar ook de wijnen en het overheerlijke eten van de Franse keuken leren waarderen en dat maakt het plaatje compleet. Ik ben al lang werkzaam als leidinggevende in de horeca, ik heb het Franse koksdiploma behaald om alle aspecten van de horeca te kunnen begrijpen. Bij de koksopleiding is mijn passie voor wijn ontstaan, wijn is dan ook een verplicht onderdeel op school hier in Frankrijk. Met deze kennis ben ik Wine Tastings gaan geven met de wijnen hier uit de buurt die allemaal hun eigen verhaal hebben. 


Ontdek du Gard!

Ik woon zelf in Bellegarde. Dit dorp ligt tussen Nîmes, bekend om zijn Romeinse monumenten en Arles, de stad waar Vincent van Gogh gewoond heeft. 
Het ligt niet ver van Montpellier, een mooie oude stad vlak bij de Middellandse Zee en le Pont du Gard. 
Verder zijn er veel prachtige kastelen te bezichtigen in de buurt, evenals eindeloze wijngaarden en lavendelvelden. Du Gard heeft ook veel stranden zoals Le Grau du Roi en La Grande Motte en pittoresque dorpjes met lokale markten in Uzès, La Roque sur Cèze en Avignon.  De Camargue is een enorm regionaal natuurpark met vele vogels en tradities. Du Gard heeft de meeste zonuren van heel Frankrijk en u vindt hier de fijnste wijnen!


La Roque sur ceze vinwinevino